Новини медицини

Локдаун може бути більш шкідливим для здоров'я, ніж коронавірус, - лікарі

Вівторок, 23 серпня 2022 Друк E-mail
коронавірус
 
Наслідки жорстких локдаунів є більш руйнівними щодо летальності, ніж сам коронавірус, як показує статистика. Наприклад, у Великій Британії зараз фіксується значна надмірна смертність, але більшість смертей не пов'язані безпосередньо з COVID-19.
 
За даними Офісу національної статистики, наслідки жорсткої ізоляції можуть бути важчими, ніж сам коронавірус. Опубліковані дані показують, що щотижня країни відзначається надмірна смертність лише на рівні 1 000 людина, проти середнім п'ятирічний період до пандемії. Причому майже всі ці люди помирають від хвороб та станів, не пов'язаних із коронавірусом.
 
 
Отже, надмірна смертність зросла на 14,4%, ніж у середньому 5 років. А це означає, що за тиждень, що закінчився 5 серпня, померло на 1350 осіб більше, ніж зазвичай. З них після коронавірусу з життя пішли 469 людей, а 881 смерть, що залишилася, ніяк не пояснюється. З початку червня зареєстровано майже на 10 000 смертей більше, не пов'язаних із коронавірусом, ніж у середньому за цей же період за 5 років, що становить понад 1 000 на тиждень.
 
Ця цифра більш ніж утричі вища за кількість людей, які померли за той же період від коронавірусу – 2 811. Аналіз даного Офісу національної статистики враховує зміни у старінні населення, але все-таки виявляє значний постійний надлишок смертей, більшість з яких коронавірусом не викликані.
 

( 1 Голос )