Новини медицини

Відомий препарат виявився ефективнимм від облисіння

Середа, 24 серпня 2022 Друк E-mail

волосся

Препарат міноксидил, який відомий людству десятиліттями є дуже ефективним засобом від облисіння. Але приймати його слід у формі таблеток, а не для зовнішнього застосування.

Ще в 1980-х роках на прилавках в аптеках з'явився препарат міноксидил, який найчастіше реалізується у формі засобів для зовнішнього застосування.

Його рекомендувалося застосовувати як препарат проти випадання волосся. Однак тепер дослідження показало, що цей засіб набагато ефективніше не у вигляді лосьйону, який втирають у шкіру голови, а як таблетки. Таблетки мають меншу дозу міноксидилу, і це має більший ефект.

На прилавках можна зустріти величезну кількість продуктів для запобігання випаданню волосся, і багато з них коштують дуже дорого. Незважаючи на той факт, що відсутні якісь серйозні наукові дослідження, що підтверджують їхню ефективність. Щодо міноксидилу такі дослідження є, і лікарі все частіше пропонують його пацієнтам, які зіткнулися з випаданням волосся.

Слід проте врахувати, що міноксидил зовсім не панацея. У деяких чоловіків цей засіб прискорює випадання волосся, що лікарі списують на здатність міноксидилу відновити біологічні процеси у шкірі голови. Нібито до цього шкіра "дрімала", але міноксидил її "пробуджує", змушуючи позбавлятися старого волосся і вирощувати нові.

Однак нерідко буває так, що старе волосся дійсно швидко випадає, але нове на їх місце так і не приходить. І в цьому випадку використання міноксидилу слід припинити, сумно дивлячись на те, що залишилося після нього від колишньої зачіски.

 


( 1 Голос )