Новини медицини

Встановлено зв'язок куріння і ризику інфекцій - лікарі

П'ятниця, 07 жовтня 2022 Друк E-mail
куріння
 
Дослідження показало, що шкідлива звичка куріння пов'язана з підвищеним ризиком вірусних інфекцій, включаючи коронавірус. Воно проводилося експертами Каліфорнійського університету у Девісі.
 
Американські вчені довели, що куріння підвищує ризик вірусних інфекцій, включаючи COVID-19 та інші респіраторні захворювання. Отже, санітарним органам необхідно видати нові поради для громадян, які допоможуть кинути палити, оскільки це ще один спосіб боротьби з коронавірусом. Зокрема, як встановлено, у курців ймовірність лабораторного підтвердження коронавірусної інфекції на 12% вище, ніж у некурців, а ймовірність виявлення респіраторних хвороб на 48% вища.
 
Інші спостереження показували, що сигарети підвищують тяжкість коронавірусної інфекції, але ймовірність початкового зараження була менш очевидною. І тепер встановлено, що курці таки мають підвищену небезпеку вірусів та простудних хвороб, а також коронавірусу окремо. Були повторно проаналізовані дані британського дослідження з застуди за 1986/89 роки, коли сотні добровольців були піддані одному з 5 типів застуди.
 
 
Серед них був звичайний коронавірус, який існував до появи нинішнього COVID-19. Дослідники розрахували загальні та специфічні для коронавірусу специфічні та неспецифічні ризики для курців, що діють.
 

( 1 Голос )