Новини медицини

Названо найнебезпечніший продукт, що підвищує ризик інсульту

П'ятниця, 16 вересня 2022 Друк E-mail
інсульт
 
Вживання солі може підвищити ризик інсульту через підвищення артеріального тиску.
 
Оскільки інсульт вважається невідкладною медичною допомогою, яка потребує швидкого реагування, профілактика краща, ніж лікування. Незважаючи на те, що існує безліч втручань, які можуть знизити ризик, інгредієнт, який ви споживаєте щодня, може поставити під загрозу ваш ризик.
 
Інсульт є серйозним небезпечним для життя захворюванням, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Погані рішення щодо способу життя можуть бути спусковим гачком для цієї невідкладної медичної допомоги.
 
"Хоча гострі страви не обов'язково шкідливі для вас, надмірне вживання солі може збільшити ризик інсульту. Якщо ви волієте тримати сільничку замкненою в кухонній шафі, можливо, ви щось зрозуміли. Занадто багато солі може в кінцевому підсумку призвести до інсульту. Сіль є самим великим джерелом натрію в раціоні, а надто багато натрію сприяє високому кров'яному тиску, що, у свою чергу, збільшує ризик серцевого нападу та інсульту", - кажуть лікарі-нутриціологи.
 
За оцінками, 80 відсотків серцево-судинних захворювань можна запобігти. Більше того, споживання солі є "контрольованим фактором ризику номер один для високого кров'яного тиску".
 
Причина, через яку сіль підвищує кров'яний тиск, зводиться до затримки води. Вживання надто великої кількості солі збільшує кількість води в крові, що призводить до додаткового тиску на стінки судин.
 

( 1 Голос )