Новини медицини

Чому хвороби серця більш небезпечні для жінок?

П'ятниця, 09 вересня 2022 Друк E-mail
серце
 
Експерти Американської кардіологічної асоціації наголошують на тому, що жінки частіше стикаються з ризиком несвоєчасної діагностики смертельно небезпечних хвороб серця. Це з тим, що симптоми даних патологій вони менш виражені.
 
Симптоми хвороб серця у жінок відрізняються від класичних чоловічих, вони менш помітні, тому лікарі їх пізніше виявляють, як показує звіт Американської кардіологічної асоціації. Він повідомляє, що у представниць прекрасної статі діагнози ставлять у пізнішому віці, але це не пов'язано з тим, що хвороби серця у них з'являються пізніше. Просто їх ознаки частіше пропускаються лікарями, через що жінок починають лікувати на тій стадії хвороб, коли прогноз помітно гірший.
 
Наприклад, лікарі рідше помічають такі симптоми серцево-судинних захворювань, як зниження витривалості, тобто здатності ходити певну дистанцію, і навіть порушення дихання. Дуже часто упускаються з уваги симптоми інфарктів, інсультів і серцевої недостатності, що насуваються, хоча всі вони є основною причиною смертності американців. Навіть під час коронавірусної пандемії цей сумнівний титул зберігався за серцево-судинними патологіями.
 
Наголошується, що симптоми серцево-судинних захворювань часто з'являються спільно, вкрай рідко хвороба виявляє себе лише якоюсь однією ознакою. Лікарі часто шукають певних закономірностей при постановці діагнозу. Це зміна дихання, зниження витривалості, біль у грудях. Але у жінок вони виявляються і розпізнаються гірше.
 

( 1 Голос )