Суспільство

Дослідження виявило, чому корисно використовувати смайлики

Четвер, 15 вересня 2022 Друк E-mail
смайлики
 
Дослідження компанії Adobe з приводу використання різних емодзі за 2022 рік дало цікаві результати. Воно показало, що чим частіше користувачі ставлять лайки в інтернеті, тим більш дружелюбними та крутими їх вважають інші.
 
Популярність різних емодзі в інтернеті продовжує зростати, хоча їх ніяк не назвеш якимсь новим чи модним інструментом вираження емоцій. У дослідженні компанії Adobe взяли участь понад 5000 користувачів зі США. Автори цього опитування хотіли встановити, як місцеві жителі використовують ті чи інші смайлики для самовираження.
 
73% учасників опитування вважають, що використання різного роду смайликів робить людину більш доброзичливою, веселою та крутою, порівняно з тими, хто ніколи їх не застосовує. 91% респондентів заявив, що завдяки смайликам легше висловлювати свої емоції. 60% вважають ці емодзі здатними зміцнити психічне самопочуття. В американців виявилися й улюбленої емодзі, наприклад, так звані сльози радості, які залишаються найчастіше використовуваними на території США.
 
Іноді їх також називають плачем під час сміху. У 2021 році вони виявилися найпоширенішими смайликами у світі. Великий палець вгору, червоне серце і катання по підлозі від сміху зайняли, відповідно, другий, третій і четвертий рядки рейтингу. Ну а п'ятий улюблений емодзі це обличчя, що плаче.
 
50% опитаних помітили, що використовують емодзі не так, як передбачалося. Двоє з кожних п'яти американців не знаходять відображення свого характеру у всіх варіантах смайликів. Наприклад, там не вистачає емодзі з упором у расу та етнічне походження, можливу інвалідність, вік та рівень культури.
 

( 1 Голос )