Здорове харчування

Популярний напій різко підвищує артеріальний тиск

П'ятниця, 16 вересня 2022 Друк E-mail
чай
 
Дослідники пов'язують два популярні напої з різким підвищенням артеріального тиску протягом 30 хвилин після прийому.
 
Високий кров'яний тиск сприяє небезпечним для життя невідкладним станам, таким як інсульти і серцеві напади. Гіпертонія змушує серце працювати з більшим навантаженням, щоб перекачувати кров по всьому тілу. Це, своєю чергою, може збільшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
 
Примітно, що дослідження показують: різкий стрибок артеріального тиску можуть викликати два популярні напої: чорний та зелений чай, про це поінформував Journal of Hypertension. У ньому було опубліковано звіт про дослідження, автори якого вивчали вплив гарячого чаю на кров'яний тиск.
 
Використовуючи чорний і зелений чай як випробувані напої, дослідницька група очікувала зниження високого кров'яного тиску після їх вживання. Але у дослідженні виник несподіваний поворот. Виявилося, що вживання двох найпопулярніших чаїв може викликати різке підвищення артеріального тиску.
 
«Дослідна група виявила, що прийом гарячого чаю збільшує ефект гіпертонії протягом 30 хвилин після прийому. Зелений і чорний чай, крім того, що вони багаті на флавоноїди, що надають сприятливий вплив на здоров'я, також містять кофеїн. Саме цей інгредієнт спричиняє гостру гіпертензивну реакцію на гарячі напої», - поінформував Journal of Hypertension.
 
Вчені зазначили, що вживання чаю здатне викликати різкіше підвищення артеріального тиску, ніж прийом кофеїну. У той же час, при регулярному вживанні чаю такого гострого ефекту вже не спостерігається. Більш того, згідно з оглядом, опублікованим у журналі PLOS ONE, регулярне вживання чорного чаю може бути дуже корисним для стабілізації кров'яного тиску при гіпертонії.
 

( 1 Голос )