Дієти

Названо фрукт, який захищає від діабету та раку

П'ятниця, 05 серпня 2022 Друк E-mail
груша
 
З вживанням груш пов'язаний ряд ефектів, що покращують здоров'я, включаючи підтримку здорової ваги і запобігання діабету 2 типу – про це розповіла у своїй публікації відомий закордонний дієтолог Джулі Аптон.
 
Експерт констатує, що одна груша середнього розміру дає організму майже чверть того обсягу клітковини, яку він має отримати за добу. Завдяки клітковині довше збережеться відчуття ситості, а також активніше працює травлення, що сприяє схуднення та забезпечує профілактику зайвої ваги.
 
Також, пише дієтолог Джулі Аптон, груші покращують захист від розвитку діабету.
 
Дієтолог дала поради, як правильно їсти груші
 
«Почасти завдяки своєму високому вмісту клітковини груші мають низький глікемічний індекс. Згідно з дослідженнями, люди, які вживають в їжу груші та яблука, рідше страждають від розвитку діабету другого типу», - поінформувала фахівець.
 
Інші корисні властивості груш. За словами Аптон, склад груш відрізняється високим вмістом флавоноїдів – антиоксидантних речовин, що мають властивість нейтралізувати вільні радикали і за рахунок цього зменшувати запалення. Як продукт, що бореться із запаленням, груші надзвичайно корисні для судин і серця – при цьому вони зменшують ймовірність не тільки серцево-судинних захворювань, а й «деяких видів раку».
 

( 1 Голос )