Здорове харчування |
Лікарі розповіли про корисні властивості шипшини |
Четвер, 13 жовтня 2022 |
За словами нутриціолога Іоланта Лангауера, звичайна шипшина є суперджерелом вітаміну С, і в цілому його користь для організму дуже багатогранна.
Тим, хто використовує сухі ягоди, Лангауер порадила заливати їх не окропом, а водою в 60 або 70 градусів, після чого їх ще необхідно деякий час наполягати.
Завдяки високим дозам вітаміну C шипшина ефективно допомагає зміцнювати імунну систему, добре підтримує організм при застуді.
Також, додала нутриціолог, велика кількість вітаміну C, що є сильним антиоксидантом, робить шипшину корисною для профілактики онкологічних захворювань. Під впливом стресу та інших факторів в організмі накопичується велика кількість вільних радикалів – окислювачів, здатних руйнувати цілісність клітин, проеціюючи тим самим їх злоякісні зміни. Вітамін С, якого так багато в шипшині, будучи потужним антиоксидантом, знищує вільні радикали - це уповільнює старіння організму і робить його краще захищеним від раку.
Простий рослинний засіб від болю при артриті та для зміцнення серця
Нарешті, шипшина дуже корисна для серця.
( 1 Голос )
|
Додати коментар