Здорове харчування

Лікарі розповіли про корисні властивості шипшини

Четвер, 13 жовтня 2022 Друк E-mail
шипшина
 
За словами нутриціолога Іоланта Лангауера, звичайна шипшина є суперджерелом вітаміну С, і в цілому його користь для організму дуже багатогранна.
 
"Шипшина є продуктом-рекордсменом за вмістом вітаміну C. Багатий вітаміном C і сушена шипшина, хоча для отримання користі його потрібно правильно заварювати".
 
Тим, хто використовує сухі ягоди, Лангауер порадила заливати їх не окропом, а водою в 60 або 70 градусів, після чого їх ще необхідно деякий час наполягати.
 
Завдяки високим дозам вітаміну C шипшина ефективно допомагає зміцнювати імунну систему, добре підтримує організм при застуді.
 
«Якщо ми застуджуємося, починаємо захворювати і в цілому себе не дуже добре відчуваємо, то тут шипшина може стати доречною», - сказала фахівець.
 
Також, додала нутриціолог, велика кількість вітаміну C, що є сильним антиоксидантом, робить шипшину корисною для профілактики онкологічних захворювань. Під впливом стресу та інших факторів в організмі накопичується велика кількість вільних радикалів – окислювачів, здатних руйнувати цілісність клітин, проеціюючи тим самим їх злоякісні зміни. Вітамін С, якого так багато в шипшині, будучи потужним антиоксидантом, знищує вільні радикали - це уповільнює старіння організму і робить його краще захищеним від раку.
 
Простий рослинний засіб від болю при артриті та для зміцнення серця
 
Нарешті, шипшина дуже корисна для серця.
 
«Шипшина рекомендована тим, хто має носові кровотечі, варикозне розширення вен та інші судинні проблеми. Він містить велику кількість біофлавоноїдів, які зміцнюють судини та серце», - поінформувала Лангауер.
 

( 1 Голос )