Здорове харчування |
Цитрусові знижують ризик погіршення роботи мозку - досладження |
Середа, 21 вересня 2022 |
Дієта є одним із ключових стовпів для підтримки загального фізичного здоров'я. Дієта, багата на вітаміни і мінерали, може допомогти знизити ризик розвитку низки захворювань, у тому числі погіршення роботи мозку і пов'язаних з ним захворювань.
Когнітивний спад - це зниження функцій мислення, пам'яті, концентрації та інших функцій мозку. Це явище в основному зустрічається у людей похилого віку і часто є ранньою ознакою деменції та інших нейродегенеративних станів. Хоча багато хто це нервує, але можна знизити ризик і відстрочити початок зниження когнітивних функцій. Один із способів зробити це, поряд із фізичними вправами, — збалансоване харчування.
Один конкретний вид фруктів може бути особливо корисним зниження ризику розвитку деменції.
Результати показують, що часте вживання цитрусових було з нижчим ризиком виникнення деменції, навіть після поправки на можливі змішані чинники.
Приклади цитрусових включають:
( 1 Голос )
|
Додати коментар