Здорове харчування

Британська лікарка розповіла, чому вранці не хочеться снідати

П'ятниця, 05 серпня 2022 Друк E-mail
сніданок
 
До британського лікаря Еллі Кеннон звернулася пацієнтка, яка щоранку прокидається з такою нудотою, що вона не може змусити себе з'їсти сніданок. При цьому надто пізно ввечері вона їжу не вживає, взагалі харчується невеликими порціями та не вважає проблемою саме дієту.
 
Цілком ненормально прокидатися щодня з відчуттям нудоти або якимись іншими схожими симптомами, тому вам однозначно слід якнайшвидше відвідати лікаря загальної практики. Одна з найпоширеніших причин щоденної нудоти – це тривожні розлади, наприклад, стрес, який часто проявляється фізіологічними симптомами. Розвинені нерви призводять до почастішання серцебиття, головного болю та інших неприємних ознак. Однак тільки за допомогою особистого контакту та проведених тестів лікар правильно визначить причину та призначить відповідне лікування, яке позбавить вас існуючих проблем.
 
Природно, що причини постійної нудоти однією психологією не вичерпуються, до неї можуть спричинити розлади шлунка, наприклад, гастрит або кислотний рефлюкс. Порушення кишківника теж провокують щоденну нудоту. Наприклад, синдром подразненого кишечника або будь-які інфекції та хронічні запори.
 
Нудота може бути поширеним побічним ефектом ліків, тому слід уважніше придивитися до препаратів, які ви регулярно приймаєте. Надмірна кількість алкоголю провокує щоденну нудоту, як і деякі пухлини. У будь-якому випадку, перерахування всіх цих причин не має суттєвого значення, оскільки лише особиста зустріч із лікарем та аналізи дадуть відповідь на питання про те, що саме з вами не так.
 

( 1 Голос )