Здорове харчування

Лавровий лист: лікарі назвали 6 корисних властивостей для здоров'я

Вівторок, 25 квітня 2023 Друк E-mail
лавровий лист
 
Лавровий лист сприяє зміцненню травної системи, позитивно впливає на судини та серце – яку ще користь здоров'ю він приносить?
 
Корисний для травлення. Однією з найважливіших переваг лавра є його виражений сприятливий вплив на шлунково-кишковий тракт. Органічні сполуки, що містяться в його складі, заспокоюють засмучений шлунок і корисні при синдромі подразненого кишечника. Крім того, лавровий лист містить ферменти, що підсилюють процес травлення, що покращують засвоєння поживних речовин.
 
Підходить для діабетиків. Антиоксиданти лаврового листа покращують функцію рецептора інсуліну та значно знижують ймовірність гіпоглікемічних епізодів.
 
Знижує стрес. У лавровому листі присутній ліналоол – речовина, яка використовується в ароматерапії для розслаблення, лікування тривожності та стресових станів. Також ліналоол допомагає у боротьбі з безсонням.
 
Зміцнює серцево-судинне здоров'я. Лаврове листя містить кавову кислоту і рутин, дві важливі органічні сполуки, що сприяють здоров'ю серця. Рутин зміцнює стінки капілярів серця та кінцівок тіла, а кавова кислота допомагає знизити рівень шкідливого холестерину ЛПНГ у серцево-судинній системі.
 
Бореться із запаленням. Лавр відомий своєю здатністю зменшувати запалення. Він містить унікальний фітонутрієнт партенолід, який може пригнічувати запалення та роздратування, спричинене ревматизмом, артритом.
 
Підтримує імунітет. Лаврове листя багате на вітамін А, вітамін С і цинк. Ці поживні сполуки є трьома найважливішими речовинами, відповідальними за сильну і здорову імунну систему. Здатність підвищувати рівень лейкоцитів робить скромну «лаврушк» чи не найпотужнішим антибактеріальним та противірусним натуральним засобом.
 

( 1 Голос )